A telefonról nem akartam egyből cikket írni amint megvettem, mert akkor leginkább csak a specifikációját tudtam volna leírni, nem tudtam volna a saját tapasztalatomat hozzátenni.

features_huawei-p9-lite_hero_fullwidth

A készülékkel teljesen megvagyok elégedve: ennyi összegért egy ilyen telefont vár az ember, de a memóriába még férhetett volna. Számos esetben figyeltem fel rá, hogy eléggé tudja ‘zabálni’ a ram-ot. A széria újabb darabja, a P9 Lite (2017), szerencsére már 1 GB-al többet kapott.

A kijelző jó, de egy napsütéses napon nem igazán lehet látni a kijelzőt, illetve sötétben, hosszabb távon túl világosnak lehet érezni. Ezek mellett a betekintési szöge elég jó.

A kamera teszi a dolgát. Habár ez leginkább csak fényes nappal mondható el; amint besötétedik már lehet érezni, hogy lehetne jobb is. A fotók így se lesznek annyira nagyon rosszak, de azért lehet érezni.
Az előlapi kamerát bevallom nem nagyon használtam, mert nem vagyok egy nap selfie készítő, de annyit elmondhatok, hogy ez is rendben van (legalábbis számomra).

IMG_20170323_192739_1.jpg

Az akkumulátorra először gyanakodtam, hogy nem igazán fog kibírni egy napot, de szerencsére pozitív csalódás ért.

A programok jól futnak rajta, hogy példát írjak: a Mortal Kombat X akadás nélkül megy rajta, ugyan úgy mint az Asphalt 8.

Az ujjlenyomatolvasóról nem tudok sok mindent írni. Teljesen jól működik, de izzadt ujjal nem igazán lehet használni.

Érdemes-e megvenni?

Háát… Ha jó árban tudsz hozzájutni akkor igen, de inkább a 2017-es kiadást ajánlanám a 3GB ram miatt.

E.M.