Már rég rajta volt a listámon ez a könyv és most végre sikerült is elolvasnom.  Aki fél a kutyáktól az rettegni fog miután elolvassa.

 

Cujónak hívják Brett Camber legjobb pajtását, az irdatlan méretű, de jóságos bernáthegyit. Cujo szívesen ered nyulak nyomába a nyári mezőn. Nyúl után szaglászik akkor is, amikor fejét egy üregbe tolja. Csakhogy az üregben, ahová a nyúl Cujo elől elbújt, veszettséggel fertőzött denevérek laknak… Cujo iszonyú alakváltozása, ámokfutása Castle Rock lakóinak életét merő iszonyattá változtatja. Maga a Gonosz jött el Castle Rockba, hogy minden vétket megtoroljon.

Írja a könyv hátulja

Könnyen bele lehet merülni az olvasásába, de teljesen megéri annak aki szereti az ilyen fajta könyveket.

11348825_899993810074247_599133098_n

Legjobban sikerült borító szerintem.

De milyen az az ilyen fajta?

Nem teljesen az a tipikus trancsír horror könyv. Inkább izgalmasnak mondanám. Nehezen lehet letenni, mert mindig jön valami újabb rész amitől egyből az jut az eszedbe, hogy ‘na még ezt az egy részt’.

Mi fogott meg benne?

A történet is nagyon jó, de ami teljesen magával ragadott engem az az volt, hogy beletudtam élni magam az egész könyvbe. Márkák megjelenítésével és pontos leírásokkal ezt nálam teljesen elérte.
Gondolom a könyv megjelenésekor (1981) még jobban beletudták magukat élni az olvasok, mivel a könyv is ez idő tájt játszódik.

Ami még tetszett az a könyv felépítése. Nincsenek külön fejezetek, a különböző részek egyszerűen csak nagyobb térközzel vannak elválasztva. Egy-egy ilyen rész más-más szereplők nézőpontját írja le.

HA kedvet kaptál hozzá és úgy döntesz elolvasod jó szórakozást hozzá! Ha nem vagy az a nagy könyvmoly akkor megtudod nézni filmben is.
E.M.