Legutóbbi túrámat éjszaka vittem végbe egy négy fős társasággal. A dolog elég új volt nekem, mivel eddig még soha nem túráztam éjszaka. Mit ne mondjak hatalmas élmény volt.

Az utunk Zebegényből indult és mivel körtúrát mentünk oda is értünk vissza. Odáig kocsival mentünk, az út nagyjából 30-45 perc volt. A vasútállomás környékén leparkoltunk, felvettük a hátizsákokat és elindultunk. Az elején ugyan azon az úton mentünk mint már az egyik cikkben írtam (itt).

20793404_1630760803662490_1207099922_n
A Kék pontozás mentén haladtunk

Világítás szempontjából fej lámpával haladtunk előre. Szükségünk is volt rá mivel utunk nagy részében erdőben voltunk ahonnan nem lehetett nagyon kilátni. Sokáig így mentünk aztán csak kiértünk egy mezőre…

DSC_2139.jpg

Ez a látvány fogadott minket. Tudom, tudom a kép nem a legjobb minőségű, de bízok benne, hogy mindenki eltudja képzelni, hogy milyen lehetett a látvány. Igazából fényképen nem lehet teljesen vissza adni, de azért megpróbálom átadni valahogy.
Itt leültünk kicsit nézni az égboltot és készíteni pár képet aztán haladtunk tovább.

Volt egy elég húzós rész. már a felén túl voltunk a túránál amikor egy olyan szakaszhoz értünk ahol az ösvény a hegy oldalán ment végig és oldalra lejtett egy jó hosszú ideig; emellett eléggé csúszott is szóval nem volt könnyű dolgunk. Ha valamelyikünk leborult volna az ösvényről biztos nem állt volna meg egy jó darabig.
De szerencsére túléltük mindannyian. Talán ez volt a leghúzósabb rész a túra során.

Az út folyamán még megálltunk pár helyen üldögélni egy kicsit. Volt pár hely ahonnan rálehetett látni a Dunára vagy egy településre. Ezekről nem készítettem képet, mert nem tudtam volna vissza adni a látványt eléggé.

A túra előtt azért felmerült bennem pár aggodalom:
Biztos nem fogunk eltévedni? Szerencsére nem így lett. Sikeresen végig tudtunk menni az egész úton.
Nem lesz túl hideg éjszaka? Nem tudtam elképzelni, hogy milyen ruhába is menjek, hogy ne legyen túl meleg se, de ne is fázzak. Végül rövid gatyába és pólóba mentem, de azért eltettem egy pulcsit és egy hosszú gatyát is. Szerencsére ezeket nem kellett átvennem, nagyon jó volt az idő.

Remélem tetszett a cikk és kedvet kaptál a túrázáshoz!

E.M.