Szerencsés családnak mondhatjuk magunkat, hogy van két elragadó agarunk, akik mellett nem unalmas az élet. Mindig kitalálnak valamit, ami után mindig nagyon jókat nevetünk, vagy éppen bosszankodunk. Az emberekkel nagyon jól kijönnek, de a többi állattal már nem igazán. Most Kekkó kutyánkról fogok mesélni, mikor még csak ő volt meg.

Nagy kertünk van, így hát kitaláltuk, hogy kutya mellett lehetnének csirkéink is. Kekkó nagyon szerette őket bosszantani. Mikor játszottunk vele, nem a rövidebb utat választotta, hogy szaladjon a labda után. Ő direkt a tyúkok között rohant át, és persze azok rémülten ugráltak el előle. Szóval Kekkó nagyon jól szórakozott.

Ywp6PL.gif

Egyik télen az akkori osztálytársamnak volt egy nagyon szép kakasa. Szép tarka tollai voltak, nagyon vigyáztak rá. Anyuék meg is vették tőlük, hiszen ennyi csirke mellé kell egy kakas is. Megjött,  a tyúkok és a kutya is teljesen normálisan viselkedtek egymással. Kekkó ugyanúgy átrohant rajtuk, ha eldobtuk nekik a labdát.

Mikor már három napja nálunk volt, valami rettenetes történt. Ahogy az ablakon kinéztünk a kertbe, a tyúkok egyenesen egy helyben álltak a térdig érő hóban,  mintha megkövültek volna.

Egyik se mozdult semerre. Kimentünk az ajtón, hogy megnézzük, mi is történt. Még mindig semmi mozgás.

Ahogy lenéztünk a hóra, vérnyomok mindenütt, színes tollakkal vegyítve. A kakas sehol, a csirkék nem mozdultak, de Kekkó úgy örült nekünk, hogy majd kiugrott a bőréből. Mintha semmi se történt volna.

A kakas sehol, csak a tollait lehetett látni. A kutya megölte? Úristen! Most ilyenkor mit lehet tenni? Mit mondunk majd az osztálytársamnak? A tyúkok terrornak lehettek kitéve és a mészárlást itthon senki sem hallotta?

tumblr_nkn6oeuJCN1u9m6xxo1_500

Lehet, hogy Kekkó nem szimpatizált a kakassal? Biztos látta, hogy rendet tesz a baromfi udvarban. Biztosan látta, hogy ő került a rangsor elejére, és ezt nem engedhette meg. Biztos belegondolt, hogy mi lesz akkor, ha ez itt marad. Nem futkorászhat majd csak úgy, vidáman a csirkék között, de nem ám. Az egyetlen megoldás: eltenni láb alól.

tenor.gif

A csirkék kicsivel később magukhoz tértek, remélem elfelejtették ezt a hatalmas traumát. A tetem végül nem került elő, de néha láttuk, hogy Kekkó elsomfordál a kert végébe és pár perc múlva visszajön. Elrejtette a húst, hogy ő ehesse meg, az ebadta! Nem hülye a kutya, mert a hó hidegen tartotta. A hó volt a hűtőládája.

22156727_1940920622815687_748094259_n másolata (2) Pacsi 😉

 

Kacsi