Szerda reggel a 8:20-as vonattal indultam el a Nyugati Pályaudvarból a 3 órás útra melynek végén leszálltam Debrecenben a Nagyállomáson. Az állomásról kilépve egyből meglátjuk Debrecen két villamosának a végállomását, valamint egy utat, aminek a túloldalán egy szerintem nagyon szép park terül el fákkal, és egy szökőkúttal.
IMG_20170928_130441.jpg
(Kép minőségért elnézést, elég béna a telefonom kamerája)

A villamosok vonala nagyjából ketté bontja Debrecent keleti és nyugati részre. A 2 villamos a Kálvin téri megállóig együtt halad majd elágazik egymástól a kettő: az 1-es megy az egyetemig, a 2-es a Doberdó utcáig. Bevallom, hogy nem mentem el egyikkel sem a végállomásig, mert a Kálvin téren leszálltam, a Fórumnál. A Fórum Debrecen egyedüli plázája, modern épület egy egyébként régies épületekkel teli részen. Sétálgattam benne, ott ebédeltem, és igazából egy szokványos nagyvárosi pláza, de valahogy mégis más. Nagyon érdekes volt. Egész úton, Debrecenben valahogy teljesen más érzésem volt, mint Budapesten. Sokkal jobban tetszett nekem az ottani légkör, de nem tudom megmagyarázni miért. Így kóvályogtam a Fórumban és annak környékén egészen fél háromig, amikor végre el tudott szakadni, a barátom a munkából. Utána egy busszal elmentünk a külváros egyik szegletébe (legalábbis úgy tudom az külvárosi rész volt inkább. Olyan mint Újpest Budapestnek). Ott egy út volt, kisebb boltok, és panelházak. Majd még mentünk ide-oda, majd este hat fele elindultunk a Nagyerdei Stadionhoz, mert kezdődött a yoUDay (egyetemi program majd írok róla máskor) majd utána gyalog mentünk haza (kb 40 perc volt gyalog az út).

IMG_20170928_124926.jpg
Másnap már nem igen csináltunk semmit. Annyi volt, hogy aznap készítettem a fotókat. Mivel aznapra már nem vettem DKV-ra jegyet ezért sétáltam a Fórumtól az állomásig, és közben kb. mindent lefotóztam a telefonom pocsék kamerájával, amiről úgy véltem érdemes képet készíteni. Legtöbb képet a Kossuth téren készítettem, mert nagyon szép szökőkutak, és érdekes látványosságok voltak ott. Szerintem a cikk hátralévő részében ezeket mutatom meg (már amelyiknek van értelme). Összességében, kellemes hely, engem nagyon beszippantott. Nem volt sok kedvem visszajönni Pestre, de hát ha menni kell menni kell.

This slideshow requires JavaScript.